Biografie

Simson (Jan-Jelte de Vries) wordt geboren op 30 oktober 1985 in Zwolle. Tussen 2005 en 2009 is hij actief in de metal-scene als zanger van de deathmetal band Docile.
Na een aantal tours in Europa besluit hij deze band te verlaten en wordt het een jaar muzikaal stil rondom de man. In 2010 ontdekt hij het schrijven van poëzie en begint zijn interesse voor Nederlandstalige hiphop toe te nemen. Daarnaast mist hij het podium en besluit een rigoureuze muzikale switch te maken. Simson creëert een cocktail van klassiek – en modern hiphopgeluid. Opbouwend, rauw, introspectief en poëtisch.
Live staat hij garant voor een heleboel energie op het podium.

Januari 2015 released Simson digitaal en fysiek zijn langverwachte en 7 tracks tellende EP “Edutainment”. Beats worden verzorgd door Klockhaus.

September 2016 voegt hij hier digitaal en fysiek de 9 tracks tellende EP “Gouden regel” aan toe. Een uniek project waarbij elke beat van een andere beatcreator afkomstig is. De EP bevat daarnaast o.a. een gastbijdrage van James (Fakkelbrigade).

In de aanloop naar zijn debuutalbum brengt Simson momenteel regelmatig losse singles en clips uit onder de projectnaam “Losse klodders”.

Met inmiddels o.a. voor- en na programma`s van Ali B, Rico (Opgezwolle/Fakkelbrigade), Jebroer, Kraantje Pappie en Donald D (USA) op zijn naam is Simson meer dan klaar om de Nederlandse podia te bestormen.

Info en boekingen: www.simsonhiphop.nl/ info@simsonhiphop.nl