Biografie

Simson wordt geboren in Zwolle en is in zijn jonge jaren actief in de metal-scene als zanger van de deathmetal band Docile.
Na een reeks Nederlandse shows en 2 Europese tours besluit hij deze band te verlaten en wordt het een jaar muzikaal stil. In 2010 ontdekt hij het schrijven van poëzie en begint zijn interesse voor Nederlandstalige hiphop toe te nemen. Daarnaast mist hij het podium en besluit een rigoureuze switch te maken. Simson creëert een cocktail van een klassieke – en moderne hiphopsound. Opbouwend, activerend, rauw, introspectief en poëtisch.
Live staat hij garant voor heel veel energie.

Januari 2015 released Simson digitaal en fysiek zijn langverwachte en 7 tracks tellende EP “Edutainment”. Beats worden verzorgd door Klockhaus.

September 2016 voegt hij hier digitaal en fysiek de 9 tracks tellende EP “Gouden regel” aan toe. Een uniek project waarbij elke beat van een andere beatcreator afkomstig is. De EP bevat daarnaast o.a. een gastbijdrage van James (Fakkelbrigade).

In de aanloop naar zijn debuutalbum brengt Simson, verspreid over 2018 en 2019, een 3e EP genaamd “Losse klodders” uit.

Met inmiddels voorprogramma`s van o.a. Ali B, Rico (Opgezwolle/Fakkelbrigade), Jebroer, Kraantje Pappie, Donald D (USA), Kevin en Mocromaniac op zijn naam is Simson meer dan klaar om de Nederlandse en Belgische podia verder te bestormen.

Info en boekingen: www.simsonhiphop.nl/ info@simsonhiphop.nl